fredag 8 november 2019

Berätta om Reimar Westerlind!

Det finns nog få Boråsare som inte har hört talas om Reimar Westerlind och hans rykte når långt utanför Borås. För Reimar är en man som märks och hörs. Och de flesta tycker också något om Reimar. Så brukar det vara med starka personligheter. De väcker känslor och oavsett vad man tycker, och oavsett vad Reimar tycker om sin stundande 90-års dag, så borde han uppmärksammas. Inte uppvaktad, för det har han undanbett sig.

Insändare i BT 20192208
En idé jag har är att uppmärksamma Reimar genom att berätta om honom. Vi vet ju säkert alla att han inte tycker särskilt mycket om Kongresshuset, och heller inte om allt för närgångna träd runt ACG fastigheten:-) men vad finns det mer att berätta?

Jag uppmanar alla bloggläsare som har något särskilt att berätta om Reimar att göra det genom att skriva ett par rader till mig. Så samlar jag ihop berättelserna och vem vet, kanske finns det något intressant som kan publiceras här på bloggen?

Min mail är: malin.sundstrom@hb.se

Nedan bjuder jag på en berättelse om den gode Reimar, som jag har haft många åsikter om genom åren. Vi har inte alltid varit överens och ibland har diskussionerna varit både långa och fyllda av känslor, där jag ibland sagt: "jag vill föra till protokolllet att jag inte håller med". Men vi har aldrig varit osams, bara oense. Och så är det med Reimar. Jag har svårt att vara osams med honom, för han har den där glimten i blicken när han är motvalls och tvärsäker. Kanske beror det här på att Reimar en gång berättade för mig hur han träffade sin hustru, Ann-Marie, ett äktenskap som snart fyller 60 år.  För då förstod i alla fall jag vad det är för egenskap som gjort att Reimar så oförtrutet och under så lång tid startat och drivit företag. ENVISHET. Så här berättade han om sina första möten med Ann-Marie, och jag hoppas att jag kommer ihåg rätt:

Reimar hade nyligen lämnat Handelshögskolan och arbetade i korsettindustrin i Borås. En viktig ägodel var den nyinköpta bilen som han gärna körde omkring i för att imponera på damer. Naturligtvis fick han en dag syn på Ann-Marie och stannade till vid trottarkanten med bilen och frågade om hon ville åka en tur med honom. Hon sa naturligtvis nej! För vilken flicka skulle göra något sådant? Hoppa in i en bil med en okänd man. Men Reimar meddelade då Ann-Marie att han skulle stanna och fråga henne om hon ville åka med varje gång han såg henne. Och sagt och gjort, varje gång Reimar såg Ann-Marie så stannade han. Och till slut kunde hon inte motstå den envise unge mannen. Och resten är historia.

Det finns säkert massor med människor som lyssnat på Reimars berättelser och det skulle vara så kul om ni ville dela det ni hört med mig. Så skriv! Och tala gärna om vem ni är och var och när ni hört berättelserna. Maila som sagt till: malin.sundstrom@hb.se

//Malin Sundström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar