onsdag 5 april 2017

Har ni akutvård, sjukvård och friskvård för ert bemötande och försäljning?

Stefan Friberg gästbloggar och menar att det är dags att gå från ord till handling. Tänkvärt tycker vi på SIIR: 

Jag besökte D-Congress (D står för digital handel) på Svenska Mässan för ett tag sedan. För er som inte känner till den så är det ett forum där det debatteras, diskuteras och presenteras nutida/framtida handel. För min del var det 3:e året i rad som jag var där för att trendspana och mingla. Och vad hinner då hända på 3 år?

I den verksamheten jag själv är med att driva har vi redan startat om företaget 2 gånger och varumärket 1 gång. Varför?

Jo, för att våra kunder kräver det. Vi opererar och agerar på resultat direkt i relationen med våra kunder och deras behov.

Det verkar som att nästan alla nu för tiden kräver konkreta insikter, ständiga förbättringar och innovationer av oss i näringslivet. Samtidigt kräver man stabila relationer vars förutsättningar bygger på unika upplevelser som sitter kvar lång tid. Världen kräver helt enkelt att företagen lär sig att ständigt gå i sina kunder skor och det måste ske nu. Det är den avgörande förutsättningen för ett stabilt värdeskapande och framtida hållbara affärer. Kunderna är nämligen förbannat trötta på att tvingas sälja till sig själva eller laga sig själva när förväntningarna inte infrias.

När jag står där på D-Congress i sällskap av alla duktiga människor och företag så upplever jag en känsla av att allt bara är en sjuk dröm där gamla sanningar fortfarande ältas. Profeterna mässar ut sina profetior och företagen nickar instämmande eller igenkännande. Läpparna rör sig. Alla verkar förstå men ingenting händer. Varför? 

Jo, för vi är inte D-organiserade! När vi kommer hem till kontoret och stänger in oss igen så har vi svårt att nå ut och avgjort ännu svårare att ta in!? Kundresor och köpresor kräver förmåga att navigera och kunna agera. Med hjälp av insikter undviker man att navigera på grund. I dag reagerar de flesta företagen först när man gått på grund och ibland inte ens då.


För att vi skall ta oss ur den lösningsorienterade organisationsplattformen och in i den insiktorienterade organisationsplattformen krävs det en operationssal.//Stefan Friberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar