måndag 20 mars 2017

Euroshop 2017 & SIIR var där

SIIR har varit i Düsseldorf på mässan Euroshop under ett par dagar och spanat in retail-trender och passade också på att samla på oss lite nya idéer. Euroshop är mässan nummer ett för branschen och det märktes, för "alla" var där, ca 109 000 besökare från 110 länder.

Mässan var uppbyggd utifrån sju dimensioner.

  • Shop Fitting & Store Design - Lockande estetiska & unika koncept utifrån de senaste trenderna.
  • Pop Marketing - 360 ° kommunikation för alla sinnen. Där visades fantasifull intelligens & kundorienterade koncept.
  • Lightning - Den förtrollande effekterna av unika metoder med ljusstyrning.
  • Visual Merchandising - Digital interaktion med innovativa lösningar för långvariga effekter.
  • Food Tech & Energy Management - Ett nytt sätt att tänka med banbrytande energihantering, intelligent luftkonditionering och kylteknik.
  • Expo & Event Marketing - Kraften och effekten av spektakulära liveframträdanden, total kreativitet & professionell standard.
  • Retail Technology EuroCIS - En dynamisk innovation för detaljhandeln med avancerad teknik. Framtiden i fokus.
Video från mässan:Eftersom mässan var enormt stor hann vi såklart inte med att se allt på de två dagar som vi var där. Upplevelsen att vandra omkring i detta myller av människor samt påkostade montrar var häftig och spännande.

Vi började med Dimensionen "Lightning". Där var vårt fokus att besöka Fagerhults som hade en intressant och snygg monter. Där fick vi se möjligheten med olika ljussättningar och vad belysning kan göra för skillnad i en butik. De hade bl a ett interaktivt provrum där du beroende på vilket plagg du tog med kunde få "rätt" belysning. Plagget du tog med in in i provrummet scannade du av när du gick in och direkt ställdes ljuset in. Det finns idag en del butiker som jobbar med ljus på detta sätt, men det borde vara betydligt fler som använder det, för många av oss har säkert stått inne i ett provrum och känt sej ganska obekväma. Känns det inte bra blir det heller inget köp.

Efter den dimensionen gick vi vidare till dimensionen "Visual Merchandising". Vi hade hört talas om att det skulle finnas skyltdockor i mängder och vi kan bara säga, det fanns det! Känslan när du kommer in är att du är konstant iakttagen. Det finns alltid en skyltdocka stirrande runt hörnet. De fanns i alla former, färger och storlekar.  Utöver alla dessa skyltdockor fanns speglar där det skrevs text. Lite svårt att förklara, men titta på den korta film som vi spelade in. Det skapar liv och samtidigt lite nyfikenhet!
        
Vi förflyttade oss sedan till Dimensionen "Retail Technology" och där var vårt fokus att besöka Gunnebo, en av SIIR:s samarbetspartners. De visade upp sina säkerhetslösningar för detaljhandeln under temat ”Alice i Underlandet”, vilket gjorde att montern stack ut. De höll hela temat rakt igenom hela montern vilket var ett annorlunda grepp och en fantastisk upplevelse för besökarna. 

De presenterade sitt koncept Gunnebo Retail Solution (GRS) till ett urval inbjudna kunder och vi på SIIR hade förmånen att få vara med på en visning. GRS är en öppen plattform för en butiks digitalisering som kopplar ihop butikssystemet och ger data via en enda applikation. Genom att lägga till denna intelligens ger det förbättringar som effektivitet, produktivitet och säkerhet.

Det var ett äventyr att få en guidad tur genom Gunnebos monter och få se alla olika lösningar de erbjuder detaljhandeln. Temat Alice i Underlandet passade som "handen i handsken". (kommer ni ihåg? - Alice kommer till den vita kaninens hus, där kaninen misstar henne för sin hushållerska och ber henne hämta hans handskar). 
 
Där här är som ni säkert förstår enbart ett litet urval av allt som fanns och som vi hade möjlighet att hinna med. Men det gav oss både  inspiration och idéer som vi på SIIR kommer att ha nytta av framöver.

På mässan återfanns även andra av våra "SIIR-bekanta": Visma Retail och Fagerhults.

/Anita & Pia på SIIR.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar