lördag 12 november 2016

Vansinnes-race med fräcka titlar


Social media manager, customer manager, online manager… Ja, listan på fräcka titlar har blivit lång i takt med digitaliseringen. Varje ny kommunikations-kanal tycks vara i behov av en ny specialist och en ny fräck titel.
Missförstå mig inte, digitaliseringens effekter när det gäller kommunikationskanaler är närmast revolutionär och bör nyttjas i allra högsta grad. Problemet är bara att dagens marknadsavdelningar inte ser det som traditionella kanaler. Nej, den digitala världen är skrämmande stor, läskigt nära konsumenten och utan några som helst skrivbord att gömma sig bakom. Klart som tusan att inte marknadsavdelningen ens vill ta i sociala medier med handskar. Det finns för mycket som kan gå fel. Därför blir lösningen givetvis rekrytering. 

Jag läste senast häromdagen en platsannons där ett företag sökte en Social Media Manager. En titel som jag bland många lockas av, så självklart klickade jag in och läste arbetsbeskrivningen. Herregud. Jag tappade hakan. Det är alltså ett stort företag som söker EN person som ska sköta ALLT med företagets sociala medier. Allt från att hitta på kreativt innehåll, fota bilden, redigera bilden, få ut inläggen i samtliga relevanta kanaler, annonsera innehållet, sökoptimera till att svara på alla kommentarer och inlägg från konsumenter. Det är alltså en person som ska sköta all marknadsföring och kundtjänst för hela världen. Rimligt, eller hur?

Min poäng är alltså inte att företag ska sluta rekrytera, men att sluta behandla digitala kanaler som något utöver marknadsavdelningens ansvar. För digitala kanaler skiljer sig inte så mycket från traditionella. Det är fortfarande människor bakom skärmarna, visserligen människor som plötsligt får lite mer balls, men människor, konsumenter, precis som du och jag. Visst, digitala kanaler kräver en viss ny teknisk kunskap men i grunden handlar det om den kommunikativa förmågan. Sen om det är på en gatupratare eller en instagram-annons. Det spelar egentligen ingen roll. Framtidens arbeten handlar inte om att rekrytera den som kan mest just nu, utan den som är villig att lära sig mest under tiden.

Gästbloggare Sofia Norén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar