fredag 25 november 2016

Framtidens handel

Att se visioner framför sig är svårt och det är inte alla förunnat att tydligt se in i framtiden och kunna föreställa sig hur den ska se ut. Men vi slutar aldrig försöka. Vi samlas och pratar, diskuterar, debatterar och ibland blir det något av allt arbete. Ibland blir det ingenting. I de fall då det oftare blir något har man skapat en gemensam bild. Och i ett sådant arbete kan man ta hjälp av en illustratör eller en konstnär för att kunna kika in i framtiden. Det brukar bli fantastiska bilder som skapas. I Borås har vi en byrå som är skarpa när det gäller den typen av arbete: Nilsson CRWTH Reklam & Designbyrå. De har bl.a. varit med och tagit fram visionen som ska bidra till att dubbla Borås turism - Adventure Borås - Norra Europas bästa och mest spännande äventyrsland.
Foto från CRWTH.s hemsida


Nedan ser ni en fantastisk gestaltning av Framtidens handel - en tolkning gjord av  Tomas Nilsson på CRWTH efter att ha tagit del av flera handelsforskares förutsägelser om handelsutvecklingen, både nationellt och i Sverige. Det var ett forskningsseminarium som arrangerades inom ramen för Swedish Institute for Innovative Retailing vid Högskolan i Borås år 2014 där det fanns handelsforskare från Lunds universitet, Handelshögskolan i Stockholm, Handelshögskolan i Göteborg, SIIR och Oxford University.Nu tänkte vi ge er bloggläsare förmånen att få se hur hela processen fram till färdig tolkning gestaltade sig, så håll till godo. Ni kan säkert läsa in en hel massa i dessa bilder som sammantaget illustrerar Framtidens handel. Själv är jag lite förtjust i hur människans sinnen är så centrala samtidigt som vi också påminns om människans föränderlighet och evolution i ett lika snabbt skiftande handelslandskap där teknik blandas med konsumentkrav, överflöd och politik tillsammans med affärslogik och onda och goda människor. Men människan är central i handeln. Det gillar jag! 

Vill ni ha ett eget litografi på konstverket så går det bra att beställa inramat hos CRWTH - klicka på den här länken. Eller skicka ett mail till Per Anders på: info@nilssoncrwth.se 


//Malin Sundström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar