tisdag 9 augusti 2016

Om test av digital teknik i Handelslabbet

Vi, Ewelina Falck och Klara Nordström, är två nybakade kandidater från Butikschefsutbildningen på Textilhögskolan i Borås och vi har fått äran att gästblogga. Under 10 veckors tid gick vi vår sista kurs vilket innebar att skriva en c-uppsats med ett relevant ämne för vår utbildning. Funderingarna var många och vi bollade idéer fram och tillbaka innan vi fastnade vid ett gemensamt ämne, teknik. Vid första anblick tyckte vi att ämnet verkade ganska tråkigt, men när vi tänkte djupare kring hur teknik av olika slag kan påverka både vardag och beteende, ökade nyfikenheten och intresset. Hur skulle det se ut om tekniken kunde ersätta den fysiska personalens arbetsuppgifter i en modebutik, och hur skulle konsumenterna se på detta? Är något sådant ens möjligt med teknologin vi har tillgång till idag? Frågor som dessa snurrade runt i våra huvuden och genom en lycklig slump i form av ett studiebesök hos Handelslabbet förstod vi att detta ämne inom detaljhandeln inte bara är aktuellt utan även forskningsbart.

Dagarna flöt iväg och skolans bibliotek blev vårt andra hem. Där tog uppsatsen form utifrån syftet att undersöka hur teknologi i en fysisk modebutik kan påverka konsumenters köpprocess och förändra den personliga servicen. För att ens kunna besvara detta behövde vi Handelslabbet; Camilla Carlsson var till stor hjälp när hon gav oss möjligheten att genomföra en undersökning med labbet som forskningsmiljö. Vi bokade in en dag, letade testpersoner och planerade vilka tekniska lösningar som skulle användas. Efter att bland annat ha läst ofantligt många vetenskapliga artiklar om begrepp såsom NFC och RFID kom dagen som vi både längtat efter och fruktat: undersökningsdagen. Detta var den centrala och viktigaste delen för uppsatsens slutliga resultat.
Ett flertal testpersoner fick gå en mini-shoppingrunda i labbet, som för tillfället var uppbyggt som en butik, men saknade bemanning. Uppgiften för testpersonerna var att hitta två plagg och ta med dem till provrummet. Väl där hade de möjlighet att med teknikens hjälp, i form av en pekskärm, komma åt produktinformation om plaggen de valt. Därefter kunde de genomföra sina köp via en mobiltelefon som var placerad vid betalstationen. Testpersonernas respons på shoppingrundan var övervägande positiv; detta i form av kommentarer om att de upplevde att tekniken var smidig att använda och att den underlättade köpprocessen.


 Dagen var över och den svåraste och om inte tyngsta delen av uppsatsprocessen väntade på oss; att skriva en diskussionsdel och komma fram till en slutsats. Trots detta var vi i extas; det enda vi kunde tänka på var vilken tur vi hade haft som kom i kontakt med Handelslabbet och Camilla, som gjorde hela vår uppsats möjlig. Den första juni var vår officiella examensdag. Uppsatsen var inskickad. Kontentan av vår forskning visade oss att de lösa funderingar och tankar vi hade kring att shoppa och genomföra köp i modebutiker inte bara var rena spekulationer, utan är något stort som med all säkerhet kommer implementeras och bli till verklighet i detaljhandeln.

Låter detta intressant? Läs då gärna hela vår uppsats som finns publicerad på DiVA, direktlänk

Två månader senare befinner vi oss i olika städer med olika jobb och tankar kring framtiden, men en sak finner vi gemensamt: att skriva c-uppsats är tungt, fruktansvärt, stressigt och riktigt roligt. Denna erfarenhet och framförallt vetskapen om att vi forskat kring något stort och relevant bär vi med oss hela livet. Återigen; ett stort tack till Camilla och Handelslabbet! Ni studenter som funderar på att forska om ett liknande ämne - gör det! Ta chansen och gör det via Handelslabbet; de erbjuder fantastiska möjligheter inom teknik och detaljhandeln. Stort tack från oss! Ha det gött!

/ Ewelina Falck och Klara Nordström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar