tisdag 15 december 2015

Framtidens leveranser blev verklighet med mathandeln på nätet


För ett tag sedan fick jag möjlighet att göra ett studiebesök hos Mat.se och deras kontor i Göteborg där dem även har sitt lager i anslutning. Mat.se är en matbutik på nätet som har ett fullsortiment av matvaror i kombination med inspirerande recept, veckomenyer och möjlighet för konsumenterna att plocka ihop sina egna matkassar. Jag har själv handlat privat av företaget under några år med mycket goda erfarenheter och därför var det extra spännande att få se hur verksamheten fungerar bakom kulisserna, vad det är som gör dem så framgångrika.
Idag står livsmedelsbranschen på nätet för drygt 1 % av den totala livsmedelsförsäljningen enligt rapporten Digital Mathandel 2015. En bransch som utvecklas från låga nivåer men som har en rejäl tillväxt och ökade hela 41 % under 2014 och som dessutom hade ökat ytterligare 41 % fram till oktober 2015. Trots att det var matkassarna som kanske var startskottet för den mer moderna tappningen av mathandel på nätet är det idag lösplocket som visar vägen, genom exempelvis aktörer som Mat.se.
Att handla mat har under väldigt lång tid varit en fysisk aktivitet. Det är i nuläget också en av den nätbaserade mathandelns stora utmaningar, att lära konsumenterna att bryta sina invanda mönster och göra annorlunda, d.v.s. handla mat digitalt. Men det är också digitaliseringen och dess timing inom mathandeln som är en av de stora framgångsfaktorerna tillsammans med vass logistik och kvaliteten på sortimentet som gör att vi nu ser allt fler konsumenter handla sin mat på nätet.


Digitalisering är idag inte bara en utgångspunkt i matkonsumenternas köpprocess där man enkelt och bekvämt idag kan sitta hemma i soffan på kvällen och handla maten via sin smartphone eller surfplatta. Nya aktörer har också kunnat bygga in digitaliseringen i sin logistik från början utan tunga och stelbenta hårdvarulösningar vilket ger helt andra förutsättningar att skapa en fantastisk användarupplevelse hela vägen från köp till leverans. Något Mat.se verkligen har tagit vara på. På morgonen samma dag som leveransen skall ske får konsumenten ett SMS med information om mellan vilka klockslag leveransen kommer ske (konsumentens val av tidsfönster som kan vara så små som en timma), ett exakt klockslag om preliminär leveranstid (beräknat utifrån ett externt ruttsystem) och vem det är som kommer att leverera maten. Enkelt, precist och personligt! På lagret är lagersystemet kopplat till iPads där personalen har sina plocklistor. När varje order är plockad och utlastad aviseras konsumenten via e-post med ungefär samma information som i SMS:et på morgonen. Dessutom skickas en spårningslänk med i mejlet där konsumenten kan följa sin leverans och se var bilen befinner sig för stunden samt hur många stopp det är kvar tills bilen dyker upp hemma. Detta tack vare ett egentutvecklat system i kombination med att Mat.se:s bilar också är utrustade med iPads där bilarnas position hämtas. Sista kilometern kan mottagaren följa leverasen i realtid och se bilen förflytta sig live på kartan. Sammantaget har man med det digitala lagret kunna skapa en upplevelse som inte bara sträcker sig fram tills köpet i nätbutiken är genomfört utan hela vägen fram till dörren.  Snacka om hemleveranser som förflyttat sig mot konsumentens villkor och satt nivån!
Men den vässade logistiken handlar inte bara om att digitalisera, något jag annars förespråkar väldigt starkt. Precis som inom detaljhandelns resa mot sömlös omnichannel är blir det lika viktigt för logistikbranschen att skapa ett samspel mellan det digitala och analoga. För klarar man inte av att leverera fysiskt det man lovar i det digitala lagret faller allt platt. Levererar du inte inom uppsatta tidsfönster har du inte åstadkommit något värde. Och här är det väldigt tydligt att Mat.se jobbar hårt när man besöker dem. När deras VD Måns Danielsson med passion och engagemang pratar om att dem bara har skrapat på ytan av den nätbaserade mathandeln där logistiken är en av huvudkomponenterna lyssnar man med spänning.

Att Mat.se därför är involverade i Volvos koncept In-Car Delivery i Göteborg som det nyligen gick att läsa om är föga förvånande. Även om Linas Matkasse var först ut i Volvos proof of concept. Det är naturligtvis ingen slump att det är just mataktörer Volvo har valt att samarbeta med runt detta koncept, vilken annan typ av varor handlar vi lika frekvent som just mat?

Trots att livsmedelsbranschen på nätet står för en väldigt liten del av den totala andelen, även om den växer kraftigt, så konstaterar jag glatt att den med dess aktörer bidragit till mycket mer än bara förändrade köpbeteenden. Den har gett oss andra i logistikbranschen lite att fundera över där framtidens leveranser redan är här.
//Markus Nyberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar