torsdag 11 juni 2015

Hjärntrusten pratar om handelns digitalisering

Handelns digitalisering är ett fenomen som förtjänar både uppmärksamhet och förståelse. Handelns digitalisering är som tidvattnet som precis börjat stiga. Hur högt det stiger och hur länge det pågår är dock svårt att säga något om. För vi lever i förändringens tid. Vi lever i digitaliseringens tid. 

Vi är ett antal forskare som under en tid valt att studera just detta fenomen, där vi försöker förstå vilka konsekvenser handelns digitalisering har för den fysiska butiken och för affärsmodellerna. Och svaren vi börjar få in är fascinerande. Det verkar som att den digitala revolutionen kommer att leda till att hela spelplanen för handeln skrivs om. Uttrycket "game changer" känns naturligt i detta sammanhang. För det är sannolikt så att digitaliseringen kommer att påverka allt: hur vi gör affärer, hur vi skriver avtal, vem vi samarbetar med, hur vi tar betalt, var vi tar betalt, vad vi säljer, vem som bär ansvar, hur vi kommunicerar, hur vi levererar, hur vi bygger butiker. Ja, listan är hur lång som helst. Effekterna av en digitaliserad handel är enorma. 

Den forskning som bedrivs har sin bas vid Handelshögskolan i Göteborg och vi som arbetar tillsammans är Johan Hagberg, Catrin Lammgård, Niklas Egels-Zandén, Anna Jonsson och undertecknad. Projektet är finansierat av Handelns Utvecklingsråd. 

I mitten av maj pratade Anna Jonsson på Hjärntrustens frukostseminarium om handelns digitalisering och hur hon ser att behovet av att bli en lärande organisation växer fram. Du kan läsa mer om hennes presentation här


Foto: Björn Henriksson

När jag som forskare och kollega lyssnar på Anna blir jag alltid lika inspirerad eftersom hon har en förmåga att sätta fingret på ömma punkter som jag tror finns hos de flesta företag. Hon påpekar ofta att nyckeln till framgång ligger i förmågan att utveckla sina medarbetare. För er som är intresserade av Ikea och deras arbete med kunskapsöverföring så kan jag rekommendera er att titta på ett avsnitt på UR som Anna medverkar i. Det hittar du här

En slutsats som Anna drar i den här presentationen när det gäller Ikea och deras framgångshistoria är att de är duktiga på att tillvarata det man kan och att man ständigt förnyar och ökar på sin befintliga kunskap. 

//Malin Sundström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar