lördag 22 november 2014

Kronprinsessan och drömmar om hologram

I fredags hade vi mycket celebert besök på Högskolan i Borås: Kronprinsessan Victoria! Och ett av hennes besök gick till SIIR.s Handelslabb där vi tog emot henne  och landshövdingen Lars Bäckström med en specialvisning som Camilla skötte med den äran tillsammans med Anita och undertecknad.

Foto: Per Bågmark

Foto: Per Bågmark
Lars Bäckström var för övrigt alldeles fantastiskt snygg i en Batman-kostym som han provade framför den virtuella spegeln. Återstår att se om vi framöver vågar lägga ut ett kort så att ni får se...

I bland kan det dock vara svårt att prata om handelsforskning och innovationer när besökarna inte är särskilt väl insatta i handel, inte ens som "vanliga" konsumenter. Vi hoppas att budskapet gick fram även om kronprinsessan troligen inte besöker vanliga butiker särskilt ofta. Kanske e-handlar hon en del istället? Hur som helst - det var kul att kronprisessan ville besöka oss och kanske var det en önskedröm som gick i uppfyllelse för några att hon kom till Borås. Det var ovanligt mycket folk i rörelse kring högskolan igår och alla spanade efter Victoria:-)

Och - apropå drömmar: Att använda sig av hologram i detaljhandeln har varit en önskedröm för många ända sedan Star Wars-filmerna. Det är en intressant teknik som också snart kommer till våra smartphones och innebär att vi kan projicera 3D-bilder.De av er som är teknikintresserade har säkert redan bekantat er med tekniken och funderat över möjligheterna med hologram i butiker och skyltfönster. Själv har jag precis bara börjat fundera - och drömma. Visst vore det intressant att koppla samman hologram med NFC-läsare i telefonen och i butiker låta hologram tala till kunderna när de passerar en läsare?

Här kan du se ett exempel på hur man skulle kunna använda hologram för att direktkommunicera med kunder som passerar ett skyltfönster.


Foto: Anna Sigge


Malin Sundström, föreståndar'n på SIIR 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar