tisdag 9 september 2014

Uber, Topshop och kreativitet

I förra veckan pratade jag en stund med Niklas Hedin, VD på Centiro. Som alltid bubblar han av energi och var kanske extra inspirerad efter att ha tillbringat några veckor på Harvard Business School:-) Bland annat fick jag en genomgång av hur man kan åka taxi med hjälp av Uber-appen och hur den fungerar "over there". För er som inte känner till tjänsten kommer en kort genomgång:

Vill du bli kund till Uber så laddar du ner deras app och registrerar dig själv och ditt kontokort. När du behöver en bil så hämtar appen din exakta position och därmed vet föraren var du befinner dig. Du kan också själv se på kartan i appen var din bil befinner sig och få information om exakt när bilen förväntas komma. Du betalar inte till chauffören eftersom betalningen för resan dras automatiskt från ditt registrerade kort. Kvitto får du via mailen. I Stockholm har Uber funnits ett tag och trots en del krångel med bland annat Trafikverket (om taxameterkrav) så verkar det som att tjänsten börjar spridas. 

Ett handelsföretag som varit kreativa när det gäller Uber är brittiska Topshop. Som en PR-aktivitet och en av de första valde Topshop i Sydney att under en begränsad tid samarbeta med Uber och Mini Cooper och erbjuda kunderna en annorlunda upplevelse. Under en helg fick kunder möjlighet att ladda ner Uber-appen och därefter få en taxi/bil/Mini Cooper vars förare tog kunden till Topshop-butiken. Helt gratis!

Som forskare är exemplet med Uber ytterligare en illustration av hur digitalisering och mobilt internet också förändrar möjligheterna för handelsföretag. Appen öppnar upp för oanade samarbeten mellan branscher och möjligheterna för den som är kreativ och ser möjligheterna i nya tjänster är enorma. Helt säkert ledde den här PR-aktiviteten till en del problem, inte minst om vi betänker att det inte är önskvärt att stimulera fler att åka bil. 

//Malin 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar