lördag 27 september 2014

Nya regler om innehållsförteckningar

Från och med nästa år kommer regler för hur innehållsförteckningar ska se ut på förpackningar. Det handlar bland annat om storlek på texten. Och det är säkert många som tycker att det är på tiden. För vem har inte stått i en matbutik och försökt att läsa innehållsförteckningen på en vara som man överväger att köpa, och insett att texten är så liten så det är omöjligt?

I Göteborgs Posten kan man läsa mer om de nya reglerna som kommer, men ur ett forskarperspektiv så är det intressant på ett annat sätt. Nämligen då det handlar om möjligheten att använda ny teknik för att informera om produkters innehåll - utan att behöva trycka informationen på förpackningarna. De tester som vi gör i Handelslabbet med att tagga produkter med en liten RFID-sändare möjliggör t.ex. för konsumenter att kunna få upp texten på en stor skärm och därmed göra den läsbar. Det möjliggör också annan typ av produktinformation som vi i dagsläget inte kan ha på en förpackning, t.ex. visuell och rörlig produktinformation, jämförande funktioner, individuellt anpassad information etc. 

Ni vet väl förresten om att det är möjligt att komma till Handelslabbet och få en visning av allt som pågår där? Det är bara att höra av sig till Camilla Carlsson så bokar hon in en visning. Eftersom vi har så många besökare så har vi börjat styra in besöken/visningarna till tisdagar. Camilla når ni här.

//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar