fredag 27 juni 2014

Framtidens butik ser varje steg du tar

För inte så länge sedan hade vi på SIIR ett styrgruppsmöte med erfarna handelsmänniskor som vägledde oss i ett projekt om framtidens affärsintelligens. Av olika anledningar kom vi att prata om möjligheterna med att kartlägga människor via mobilen, och kunde konstatera att tekniken med att spåra människor i butik kommit till Borås. Det var dock ganska tveksamt om den data som genereras på det sättet är användbar, eller rättare sagt, om företaget i fråga hade tid att analysera informationen som man får. Men tekniken finns, på fler platser än vad man som privatperson kanske känner till. Känns lite läskigt, eller hur?

För butiker har sedan länge kunnat spåra sina kunders rörelsemönster i butiken med hjälp av kundernas uppkopplade enheter. Det här kan du läsa mer om i Computer Science. Och informationen kan användas på olika sätt. En del företag är väldigt aktiva när det gäller analys av kunders beteenden och kan ta reda på hur ofta en kund besöker en butik, hur ofta någon passerar vissa platser i butiken och hur länge man uppehåller sig på vissa zoner. Och utifrån den kunskapen kan man sedan erbjuda individerna anpassad kommunikation och erbjudanden som är designade utifrån individens beteende. Och ur ett företagsperspektiv är tekniken en möjliggörare. Den kan bidra till att butikerna får mer optimerade ytor. Ur kundens perspektiv skulle tekniken kunna innebära att man får ta del av de erbjudanden som är relevanta, och därmed slipper sådan kommunikation som man inte är intresserad av. I den bästa av världar i alla fall.

För givetvis är det inte riktigt så enkelt så att alla vinner på den här tekniken. En del av oss kan nog uppfatta tekniken som påträngande, ja rent av som obehaglig. Vill vi verkligen att butiksinnehavaren ska veta exakt hur och var jag rör mig i butiken? Och även om vi är ok med det, vill vi inte få information om att vi har gått in i en butik som har just den här tekniken?

Oavsett vad vi tycker så är det tydligt att det händer väldigt mycket när det gäller digitalisering och övervakning i butiksmiljöerna i Sverige just nu. Shoppingvagnen eller mobilen kan faktiskt visa kunden vägen när vi befinner oss i butiken. Gps-tekniken gör det möjligt att få en guidning till de varor i butiken som jag har för avsikt att titta på. När jag kliver in i butiken kan jag ladda ner kartor över butiken i min telefon och få visuell hjälp att hitta det jag söker.Det är tydligt att morgondagens butik redan är här. Och den finns även i Borås:-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar