torsdag 8 maj 2014

Scandinavian E-Business Camp 2014

Vi på SIIR fick ett hedersamt uppdrag under två dagar - att sitta i panelen på SEBC14 i Göteborg och ge kommentarer och ställa frågor till föreläsarna. Och det har varit dagar fyllda med intryck och inspiration. Men också en del frågetecken och, en eller annan besvikelse. Men sammantaget måste jag säga att SEBC 2014 känns som en succé.

Och skälet till att jag lämnar dagarna med en positiv känsla är att de digitala inslagen och teknikerna för att driva försäljning verkar ha kommit för att stanna. Och för forskare med intresse för digital handel är det naturligtvis glädjande att MQ tagit det digitala ett steg längre och placerar ut digitala enheter i sina fysiska butiker för att kunna erbjuda både online- och offlinetjänster till sina kunder.

Besvikelsen är naturligtvis det faktum att det är alldeles för många företag som inte har förmåga att utveckla nya innovativa åtgärder för att stimulera omnikanalsstrategier. Innovationstakten i Sverige är på tok för låg - det har vi vetat länge. Men att det kanske beror på att företag inte vill investera (i ny teknik som t.ex. RFID, service och IT- och affärssystem för t.ex betalningar, returer, och mobila försäljningsenheter) - det var ett intressant uttalande. Ett uttalande som Freddie Sobin på Consortio Fashion Group levererande under onsdagen. Tack Freddie för att någon vågar belysa problematiken för en hel bransch och säga det som säkert många tänker.  


Jag var särskilt förtjust i ditt uttalande "Den som inte springer tillräckligt snabbt kommer inte att lyckas". Fler sådana tankar och människor inom handeln, tack!!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar