torsdag 17 april 2014

Ett påskägg från SIIR


Det är många aktörer i handeln som samverkar med SIIR på olika sätt. I dagarna presenterades ett resultat från samarbetet mellan SIIR och Collector. En publikation med titeln: Kundinsikt inför framtiden

Publikationen kan beställas här 

I rapporten analyseras svenska konsumenters beteenden och egenskaper i en allt mer digitaliserad handel där många 
svenskar ändrar sina köpvanor och prövar nya sätt att betala. Den multikanala konsumenten får naturligtvis ett stort utrymme i rapporten och några särskilt tydliga egenskaper hos kunden får läsaren också stifta bekantskap med. 

Vi blickar också framåt och beskriver några trender vad gäller svenskars sätt att se på konsumtion och köp och 
hur sådan kunskap kan användas för att utveckla nya affärsmodeller och innovationer.

Förhoppningsvis kommer många av våra bloggläsare att ha en riktigt lång och skön påskhelg och njuta lagom mycket av påskmat men frossa i samvaro med nära och kära.


Och får ni någon stund över och vill förkovra er - tag tillfället i akt och läs Kundinsikt inför framtiden.

Ni kan också läsa mer om några särskilda studier vi gjort eller sådant vi håller på med. Mer information hittar ni här

Klimatsmarta konsumenter

En ny målgrupp för hemtextil

Hur event och e-handel kan stärka varandra

Produktinformation i butiken


Vi vill också passa på att hälsa Jenny Balkow och Anita Radon välkomna hem igen ifrån Kina. Ska bli spännande att höra om ni fått med er några intressanta handelskunskaper och om vi kan använda det i vår egen forskning.

En påskhälsning och särskilt tack till alla de företag som vi haft i Handelslabbet under hösten 2013 och jan-mar 2014. Nu byter vi ut en del i labbet och fyller på med nytt. Vi vet att mycket av det som gjorts också resulterat i konkreta förändringar och förbättringar ute i butikerna och på webbshoparna. Och kom ihåg - det är bara de som har modet att förändra som också kan lyckas.

Pågående labbtest om att köpa kläder online eller offline
SIIRs strategigrupp äter tårta hos Paul Frankenius

Avslutat experiment i Handelslabbet om personlig och icke-personlig service


Säljstödsfunktion till butiksmedarbetarna


Hemtex ledningsgrupp får en inspirerande presentation i Handelslabbet av Tanja OlssonEn del tycker det är roligare än andra att leka med Magic Mirror
Camilla måste ha visat det digitala provrummet över hundra gånger - men blir bara bättre och bättre på att få folk intresserade


Och INGEN har en aning om vem det här kan vara?

Vi är också superglada att kunna hälsa nya företag välkomna in i vår verksamhet. Det utlovas spännande studier under våren och sommaren! Bland annat ska vi ta reda på mer om hur vi kan hjälpa kunder att välja bättre och mer miljövänliga produkter, hur RFID kan användas för mer avancerade säljstöd i butik, hur inventering kan bli effektivare, hur shoppingverktyg ska se ut för att underlätta vardagen för barnfamiljer, om interaktiv butikskommunikation höjer shoppingupplevelsen och massor med andra projekt.


Glad påsk från oss på SIIR//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar