fredag 4 april 2014

E-handel + Hållbarhet = Sant?

Markus Nyberg gästbloggar

Strax innan årsskiftet landade en spännande förfrågan i min inkorg. Den kom från en representant i Lerums kommun och kommunledningen där som driver en process för att göra Lerum till Sveriges miljöledande kommun inom elva år. Längs vägen i detta arbete, som startade för fyra år sedan, har e-handel och pakethantering identifierats som viktiga komponenter för att uppnå målet.

Gråbo, en tätort i kommunen några mil utanför Göteborg, utsågs tidigt som pilot där man skulle kunna skaffa sig lärdomar som sedan överförs till övriga delar av kommunen. När dessutom ett av ortens utlämningsställen lades ner var invånarna helt plötsligt tvungna att ta sig till Stenkullen drygt fem kilometer bort för att hämta sina paket. Detta väckte tankar hos kommunen om hur man skulle kunna börja om från ”scratch” kring paketleveranser och e-handel. Därför valde man att bjuda in de stora logistikföretagen på den svenska marknaden med avsikt att öppna upp för samtal och involvera oss i processen att skapa hållbara livsmönster och en hållbar samhällsutveckling med fokus på just Gråbo initialt.


Så i slutet av mars träffade jag tillsammans med representanter från kollegorna DHL och PostNord politiker från kommunstyrelsens ledning, tjänstemän från kommunen samt tre personer från Gråbos civilsamhälle för att samverka kring hur vi logistikföretag, med vår kunskap och erfarenhet, kan bidra till en mer hållbar samhällsutveckling i Gråbo kopplat till e-handel. Mycket intressanta och givande diskussioner som bland annat handlade om:


Gemensamt utlämningsställe för alla logistikföretag. Det visade sig snabbt att lösningen fanns ganska nära till hands då DB Schenker och DHL delar utlämningsställe i Gråbo idag och dit PostNord även kommer att ansluta från och med maj. Det här tycker jag är en bra början för att göra invånarna i Gråbo mer hållbara genom att inte låta dem behöva åka till olika utlämningsställen för att hämta sina e-handlade paket och därmed generera mindre onödiga transporter. Och naturligtvis mycket bättre än att behöva åka en dryg mil tur och retur till Stenkullen för att hämta vissa paket.

Vi vet ju hur det framförallt brukar vara innan jul på många ställen i landet då vi svenskar handlat julklappar på nätet och får fara runt till olika ombud för att hämta alla paket till nära och kära. Det här är också en av de frågor jag tror vi logistikföretag, fastighetsutvecklare och byggbolag skulle kunna samverka ännu mer kring. Att inom logistiken inte alltid konkurrera med tillgänglighet utan hitta fler fasta och gemensamma leveranspunkter där rätt förutsättningar finns och dit alla kan leverera oavsett logotyp på distributionsfordonet. Det blir inte bara mycket smidigare utan också mer hållbart för konsumenten.


Paketboxar i anslutning till nya bostäder. I Gråbo finns också planer på att bygga ett antal nya bostäder centralt. Att då se över möjligheten att kunna bygga in boxar som inte bara klarar post och reklamblad utan även lite större paket skapar framförallt flexibilitet för konsumenten, men naturligtvis hållbarhet utifrån vårt perspektiv som levererar paketen och då inte behöver riskera en bomkörning för att mottagaren inte är hemma vid leveranstillfället utan hämtar paketet ur boxen när det passar. Nu har inte paketboxar gjort sitt riktiga inträde på den svenska marknaden ännu men som kommunstyrelsens ordförande ungefär uttryckte det; ”någon måste vara först och vi ska ju ligga i framkant i Lerum”. Riktigt härlig inställning tycker jag.

Utbildning av konsumenten. För att få invånarna i Gråbo att bli mer hållbara krävs det också en del utbildande insatser. Vad bör man tänka på när man handlar på nätet? Hur kan man bli vänligare mot miljön genom sättet man handlar på och förändra sitt konsumtionsmönster till det bättre?

Viktiga frågeställningar som kommer bli mer och mer aktuella att ställa sig, inte bara som medborgare i Gråbo. Zalando-partyn i all ära, men att beställa hem 5-10 plagg, fotografera och blogga lite om dem innan man skickar tillbaka tack vare fri frakt och fri retur är i längden inte särskilt hållbart. Konsumenter är generellt sett väldigt upplysta idag och tids nog kommer även den insikten att landa. När det initiala glädjeruset över e-handelns enorma bekvämlighet lagt sig lite kommer man att ta ett steg tillbaka och se över sitt eget beteende. Lika väl som att man vill ha närproducerade matvaror eller att kläderna man handlar är tillverkade av människor med bra arbetsvillkor. Kravet på servicegrad inom logistiken och ”sista milen” måste därför också ställas mot hållbarhet. I situationer där högsta graden av service och flexibilitet krävs, borde detta också kosta en slant för att kunna återinvestera i miljön i de fall leveranser av varor inte har möjlighet att samordnas utifrån miljöns bästa, till förmån för exempelvis ledtid. Med ganska enkla medel går det att göra skillnad som konsument och planera sina köp på nätet bättre. Jag hörde om ett bra exempel (det finns säkert många fler) där några grannar i ett bostadsområde pratade ihop sig innan det skulle köpas vinterkläder och skor till alla barnen i området och gjorde en gemensam beställning istället för att alla beställde var för sig. Klockrent! Jag tror också på tjänster som den Virtusize tillhandahåller och som går ut på att konsumenten skall kunna hitta rätt storlek på kläder från början när man handlar på nätet. På så sätt går det som e-handlare att också skapa hållbarhet genom att bidra till färre returer.


Men det jag gillar starkt med initiativet från Lerums kommun är att man så naturligt ser e-handeln som en del i att skapa ett hållbart samhälle utifrån olika perspektiv. Dessutom tar man chansen att göra saker annorlunda och blicka lite längre framåt när möjligheten ges att börja om från början. Framförallt så vill man skapa en efterfrågan på hållbarhet bland kommunens invånare, inte bara tillhandahålla förutsättningar för det. En tidig insikt var också att man inte klarar av att nå sitt mål på egen hand utan måste söka samarbeten med företag, forskning och andra aktörer. Av den anledningen skapades det också en Medskapandegrupp där ett antal medborgare ifrån Gråbo representerar ortens invånare i dialogen med kommunen och faktiskt har mandat att påverka utvecklingen. Hur fantastiskt är inte det!?

Oavsett hur arbetet kommer fortskrida härifrån med att göra kommunen till landets miljöledande och vad vår roll inom DB Schenker kommer att vara i den processen så är Lerums kommun helt klart något bra på spåren. Lärdomen tycker jag är att vi alla behöver fundera över hur e-handeln kan vara en del av ett hållbart samhälle. Hur bidrar Du?
Markus Nyberg, E-commerce Specialist, DB Schenker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar