fredag 21 mars 2014

Vill du vara "labbråtta" hos oss?


I handelslabbet testar vi nya sätt att hjälpa konsumenter i beslutsfattandet. Att lära sig mer om hur människor fungerar, resonerar och beter sig är centralt i allt vi gör i Handelslabbet. Vi kallar våra tester för ”experiment” och kan handla om väldigt många olika saker. 


Ibland gör vi eyetracking-tester, då vi mäter människors ögonrörelser för att kartlägga hur man tittar på saker. Vi kan till exempel intressera oss för hur människor tittar på reklam, på en mobiltelefon eller på en datorskärm. Det kan också handla om hur man uppfattar att prova kläder virtuellt eller hur människor bedömer olika typer av personlig service eller service via interaktion med IT-demonstratorer. Ett annat viktigt område som vi forskar om är hållbar handel. för oss kan hållbar handel t.ex. skapas genom att konsumenter lär sig att välja rätt från början, köpa smartare och bättre produkter och lära sig mer om produkternas negativa miljöpåverkan.Varför e-handelskunder ibland har ett onödigt stort returbeteende är också ett viktigt område som vi intresserar oss för.

Experiment kan användas som en effektiv undersökningsmetod i många sammanhang, men till alla experiment behöver vi människor. Människor som får olika typer av uppdrag och som vi sedan studerar.

Vad människor tycker, beter sig och hur de reagerar på olika intryck – det är sådant som vi forskare ofta vill ta reda på.

Om det här låter spännande och du vill delta så finns det alltid en möjlighet för dig att anmäla dig till något av våra tester. Det gör du här Ofta får man som deltagare en liten present som tack för tiden som lades ner.
De resultat som vi får fram efter ett test analyseras efteråt och ingår ibland i forskningspublikationer eller i mer populärvetenskaplig framställan. Du som enskild individ namnges aldrig och är därmed anonym.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar