onsdag 26 mars 2014

Snart blir gammalt nytt – Marks & Spencer satsar på RFID


Att vara forskare innebär nästan med automatik att man är ett par steg efter ”verkligheten”. Ofta sägs det om forskare att de studerar sådant som hänt och ställer sig frågan – varför hände det? Men den forskning som bedrivs inom SIIR och i Handelslabbet ligger såååå rätt i tiden. Det är nästan så att vi är i takt med samtidenJ Åtminstone nästan…

Ni kanske har hört talas om att Wal-Mart investerat enorma summor i RFID-system. Men nu kommer också Marks & Spencer. Storbritanniens största modekedja kommer inom en snar framtid att tagga sina produkter, där det främsta syftet är att ha koll på sina produkter och sitt lager. Det är en enorm fördel i att kunna inventera sitt lager med hjälp av RFID, eftersom det går mycket snabbare jämfört med streckkoderna. Men självklart finns det andra tillämpningsområden för RFID-tekniken och vi ser fram mot vad denna butiksjätte kan hitta på.


“The thing that intrigues me is that they are moving out beyond apparel into the other areas of their department store, except for food,” säger Bill Hardgrave, rektor vid College of Business vid Auburn University. “That’s a pretty significant step forward.”

Och vi som testat tillämpningar för RFID i Handelslabbet ett tag, kan inte mer än jubla när vi ser att insikten börjar slå igenom i praktisk användning. Att M&S så uttalat vill använda RFID för att öka kundnöjdhet och kundupplevelse är stort!!
Informationsdisken i handelslabbet

“The benefits experienced by Marks & Spencer with our RFID implantation program go beyond quantifiable savings and production times, to an enhanced customer journey and seamless omni-channel experience.”
 
Medarbetarstöd i Handelslabbet
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar