tisdag 17 december 2013

Magisk spegel - Björn Borg

Interaktiva speglar, eller magic mirrors har funnits ett tag. Men används sällan. Och skälet kanske är att man inte kommit på något bra att använda dem till. Det är en av våra utmaningar på SIIR och Handelslabbet - att utveckla vår egen Magic Mirror till något som ger verklig kundnytta. För handen på hjärtat, de som finns i handeln idag verkar finnas mest som kundunderhållning. Till exempel Björn Borg - som valt ett lite annorlunda upplägg i butiken i Stockholm (Sergelgatan 12):

Där har de ett specialdesignat provrum med en magic mirror där kunden kan låta vem som helst tjuvkika på dem. Det görs genom att spegeln i provrummet också har en kamera som kan ta en serie bilder - givet att man godkänner det. Spegeln förvandlas sedan till en skärm där kunden kan titta på sina bilder och om man godkänner dem, ladda upp dem på sajten http://peep.bjornborg.com/ Visst verkar det kul? Men var är nyttan annat än att ha lite kul? Uppmärksamhet kanske?

Fick precis ett tips från Dan Steinmetz där han hittat ett YouTube-klipp där man kan se lite praktisk användning av en magic mirror. Kolla in klippet ungefär 4 min in i spelningen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar