lördag 23 november 2013

Rör något - och det låter!!

SIIR-gänget är så glada över att "vår egen" Björn Dahlstrand är tillbaka. Björn är hjärnan bakom mycket när det gäller programmering i Handelslabbet. Han lyssnar tålmodigt på galna idéer och försöker ta bort de värsta, samtidigt som han försöker fånga upp kärnan i idéerna och göra om dem så att de också funkar i praktiken.

Igår fick jag ett mail från Björn, som troligen smittats av de andra på SIIR när det gäller kreativitet, och fick en länk.

Kolla in det här klippet - som handlar om sambandet mellan att röra och att låta. Inte världens nyaste teknik kanske, men genom att titta på klippet får man hur många idéer som helst som skulle kunna appliceras i en butik. Interaktiva reklamskyltar som reagerar på rörelse, bilder som blir större ju närmare displayen man kommer, ljudsignaler kopplade till olika produkter etc. Bara fantasin sätter gränser och just nu låter vi alla våra bloggläsare komma med spontana idéer. 

Maila till oss, eller skriv direkt i kommentarsfältet på bloggen!


2 kommentarer:

  1. När jag tidigare jobbade i Stockholm var jag i kontakt med Interaktiva institutet några gånger. Deras dåvarande VD/chef var en kille från Musikteknik på Kungl. Musikhögskolan. Vi diskuterade just möjligheten till interaktivt ljud/musik i en köpsituation. Jag vet inte om Interaktiva institutet fortfarande håller på med ljudupplevelser i kobination med just handel, men de har en hel avdelning som jobbar med ljuddesign: https://www.tii.se/key-areas/sound-and-interface-design-for-enhanced-usability-and-richer-experiences

    De vore säkert kul att jobba tillsammans med och höll åtminstone tidigare på med riktigt häftiga saker (jfr Smart Textiles eller så).
    /Petter

    SvaraRadera