måndag 25 november 2013

Kundstudier i butiken på Hööks

Då var första delstudien gjord i butiken på Hööks i Viared. Trots att tillfället då vi genomförde studien på var en ganska ordinär helg med vare sig mycket eller lite folk i butiken, löpte arbetet på som det skulle. Enkätsvaren och testerna kom in i den mängd som vi planerat.

Det verkar vara något speciellt med kunderna på Hööks, för de var otroligt vänliga och hjälpsamma. Ingen som vi frågade om de ville testa våra piloter nekade. Alla tog sig tid att svara på frågor. Personalen i butiken var otroligt hjälpsam. Så skulle det vara alltid, tänker man som forskare!!!

Redan innan analysen av delstudien påbörjats vågar vi oss på några preliminära sammanfattande tankar om kunders uppfattning om produktinformation i mobilen via QR-koder:
  • Oj vad många människor det finns som inte vet vad en QR-kod är
  • Smidigt sa någon, bekvämt sa en annan, men många tyckte "varför då"?
  • Att man som kund DÄREMOT ofta känner sig osäker när man handlar är uppenbart. Och lika tydligt är det att kunderna vill ha mer produktinformation än vad som vanligtvis finns i en butik. Det hjälper inte ens med duktig och kunnig personal, för när man vill veta något, så vill man veta det direkt.
  • En bild säger mer än tusen ord - slitet uttryck, men ack så precist i vår studie. Något vi kommer att visa längre fram i vår rapport.

Anna, Sofia och Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar