måndag 18 november 2013

Hööks och skarpt läge

Nu drar vi på SIIR snart igång fler tester i skarpt läge. Vi kommer att vara på Hööks i Viared några lördagar framöver och testa olika sätt att informera om produkter. Och vi har valt produkter som är "komplexa" - vilket innebär - produkter som är svåra att välja, produkter som man behöver veta en hel del om för att känna sig säker. Och att det är viktigt med produktinformation vet vi ju sedan länge. Inte minst när det gäller produkter som vi inte kan se (t.ex. när vi distanshandlar), eller när det gäller just produkter som är krångliga och svåra. Det kan handla om hästprylar som måste stödja en viss funktion eller egenskap hos hästen, men samtidigt absolut inte påverka något annat.

Idén bakom testet står Anna Lokrantz för, en av våra duktiga medarbetare i Handelslabbet. Och det är dessutom kanonbra att Anna är häst- och ridsportskunnig, eftersom det underlättar våra tester av produktinformation. Vi är supernyfikna på resultaten när de är klara någon gång i december. 
Foto: Anna Lokrantz

Vad är det då vi testar? Ja, tekniskt så handlar det om att försöka förstå hur kunder vill ha produktinformation. Vi kommer att testa två tekniker (RFID och QR-scanning) som levererar samma produktinformation, fast på två olika sätt. I anslutning till att informationen levereras ställer vi frågor till kunderna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar