måndag 28 oktober 2013

Missa inte Tony Kent på Högskolan i BoråsDen 20 november kommer en välkänd brittisk handelsforskare, Anthony Kent att hålla en föreläsning på Högskolan i Borås. En föreläsning som med all säkerhet kommer att intressera många som sysslar med detaljhandel. Det finns risk för att seminariet blir fullsatt, så jag tänkte erbjuda alla bloggläsare en möjlighet att snabbt boka en plats genom att ge er förhandsinformationen här. Är ni intresserade - maila till undertecknad ASAP!


Seminariet äger rum den 20 november kl 12.00-13.00.  
Lokal: Västindien 3, Textile Fashion Centre.  

Det är vår egen professor, Lisbeth Svengren-Holm som lyckats få dr Kent att komma till Borås. Tony forskar om detaljhandel och marknadsföring och har lång erfarenhet av butiksdesign och varumärkesidentitet. Han har också skrivit flera böcker, bland annat "Flagship Marketing. Concepts and Spaces" (2009). Här kan ni se ett filmklipp där han pratar om handel under temat "Shops, Technology & Design". 

De av er som intresserar er för små och medelstora handelsföretag kan också läsa en forskningsartikel som Tony skrivit tillsammans med två medförfattare. Rubriken är "An evaluation of mentoring for SME retailers" och kan hämtas här

Det som är särskilt intressant för svenskar är också att Tony har lång erfarenhet av praktiskt arbete inom handelssektorn. Och som ni alla vet har den brittiska marknaden en hel del intressanta fenomen som vi delar med dem, men som kanske går i ännu snabbare utvecklingstakt, t.ex. showrooming, digitala appar i  butiker, click-and-collect (som växer oerhört snabbt i England) och mycket annat som jag hoppas vi kommer att få höra mer om. 

//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar