torsdag 5 september 2013

Insikter om framtidens köpprocess

Den som förstår sina kunders beteenden, drömmar och önskemål har en tydlig konkurrensfördel jämfört med den som inte har insikten. Om man DESSUTOM vill förstå framtidens kunder och hur deras köpprocess kommer att se ut har ett sanslöst försprång, givet att man kan agera och förbereda sig inför kommande förändring. Det var ett viktigt budskap till alla deltagande företag när vi höll vår workshop i Stockholm på Kairos Future den 3 september. 
SIIR, Preem, Hemtex och Steen &Ström
Och att döma av deltagarnas kommentarer efteråt blev det en inspirerande arbetsdag som triggade igång en massa tankar och möjligheter. Arbetet som gjordes i workshopen var den sista pusselbiten för att få ihop analysen och så småningom kunna berätta hur framtidens köpprocess kommer att se ut, var köpbeslut fattas och varför. Och inte minst - för att kunna dra slutsatser om hur företag kan skapa värde i den nya köpprocessen som börjar ta form. Medverkande företag var bl.a. Wonderleap, Didrikssons, Cavaliere, Preem, Swedbank Sjuhärad, Staples, Steen&Ström, Telia , Aller Media, EON, Zooma, Identity Works, Google, Panagora, Vergic, Hobbex, Hemtex, Eton Shirts, TV4, ICG Europé, UNICEF och Konsumentverket. 
Workshop - skarpt läge

En av många idésprutor, Stefan Enander på Staples
Sedan januari i år har Kairos och SIIR arbetat med att förstå konsumenter nu och i framtiden. Vi har hängt med dem i Tvsoffan, vi har följt med dem ut på stan och vi har låtit dem bli medforskare för att hjälpa oss att förstå varför de beter sig som de gör. Vi har sedan testat resultaten. 1000 personer har gett sin bild av var Sverige står i den nya köpprocessen. Dessutom har vi tagit fram ett antal trender som driver den nya köpprocessen. Det här kommer att bli en rapport som kan hjälpa företag att förbereda sig inför ett förändrat handelslandskap, dels vad gäller koncept, men också försäljningskanaler och varumärkesstrategier. och koncept. 
Livsstilspussel


Malin Sundström, SIIR och Pernilla Jonsson på Kairos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar