onsdag 11 september 2013

Handelslabbet i Sjuhärads AffärerI Sjuhärads Affärer idag (Borås Tidning) fanns ett reportage som gläntar på dörren till de aktiviteter som kommer att genomföras i SIIR.s Handelslabb i höst. Det är viktigt att komma ihåg att det vi gör nu i höst är tester då vi prövar de IT-lösningar som tagits fram. Allt som görs handlar på det ena eller andra sättet om hur konsumenter beter sig i olika steg av köpprocessen och hur man kan hjälpa kunden att känna sig säkrare i sitt beslut.

 
Foto: Moa Carlsson

I Handelslabbet kommer vi att pröva olika piloter som bl.a. är baserade på RFID-teknik. I "provrummet" finns det idag en touch-screen-skärm där kunden som provar kan använda gränssnittet för att få information om sina plagg.  Istället för att slänga på sig sina egna kläder, om det provade plagget har fel storlek, finns en informationsstation i omklädningsrummet där man hänger plagget och man kan skicka meddelande till personalen hjälper till med en ny storlek.

Foto: Anna Bengelsdorff


Det finns ett antal andra piloter som också kommer att prövas där vi tror att noggranna experiment ger bra beslutsunderlag för de aktörer som vill ändra befintliga kundstrategier, öka servicegraden och utveckla nya affärsmodeller. 


Läs gärna mer om Handelslabbet i Borås Tidning.I skrivande stund är jag precis på väg till Bryssel för fortsatt arbete i expertgruppen för detaljhandelsinnovationer och hoppas få med mig mycket energi och lust hem till Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar