söndag 1 september 2013

Från Handelslabbet

Anna Bengelsdoff här:

Äntligen…är känslan av att komma igång och sätta upp tester när det gäller eye tracking och webbaserad kommunikation och handel.  I veckan som gått har vi på Handelslabbet testat att genomföra online-köp och kunnat stämma av ev hinder och svårighet med resultaten från eyetrackern. Bl.a. kan vi konstatera att det här med betalning och information kring betalning inte alltid är så enkelt som vi tror. Kunden stannar ofta upp och tvekar, söker information och vill ha så många betalningsalternativ som möjligt. En hypotes börjar sakta växa fram som borde prövas: Ju bekvämare check-out butiken har, desto högre konverteringsgrad. Och med bekvämt menas: enkelt, tydligt, flexibelt och inriktat på att det ska vara kunden som har kontroll.

En annan test vi gjorde var att pröva fyra startsidor från olika företag för att kunna se vad det är vi tittar på när en startsida kommer upp. Resultaten indikerar att kvinnor tenderar att i högre grad titta på ansikten och produkter. Män tittade på rubriker och texter. Är det för att mannen är mer rationell än kvinnan, och kvinnan vill ha mer inspiration?

Jag kan inte vänta tills vi får fullfölja våra tester med fler personer där vi kan få statistiska säkerställda underlag. Det har öppnats en ny värld, en värld där vi helt klart kan komma fram till kraftfulla slutsatser, för att ta ytterligare steg i att möta upp och överträffa kundens förväntningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar