måndag 5 augusti 2013

Tänka nytt - och tänka fort

En kollega och jag har under en tid pratat om att göra en studie om Pinterest och Instagram och hur dessa utspridda medier är med och påverkar konsumtion och detaljhandel. När jag pratade om det med tonåringarna i familjen sa de i mun på varandra - men mammaaaa, nu är det Snapchat som gäller, inte Instagram. Och så var den saken ointressant, i vart fall som diskussion kring matbordet hemma:)

Men det är fascinerande att se hur många som använder den här typen av media - delar med sig av ögonblicksbilder, genomtänkta foton och bilder. Och det är så tydligt att användningen av sociala medier kretsar mycket kring bild och film just nu. 

Skälen till att användningen är så stor varierar säkert, men effekterna av användningen ger tydliga kommersiella möjligheter - inte minst för handeln. Nu har den Taiwanesiska plattformen O´Share utvecklat en idé som bygger på människors användning av Pinterest. Plattformen hjälper e-handelskunder att hitta det där klädesplagget som man spanat in på någons bildström. Man laddar upp bilden på det plagg som man gillar och får upp förslag på liknande (alternativt exakta) produkter. 

Pinterest har själva sett affärsmöjligheterna och lanserade bara för några dagar sedan en prisbevakningstjänst. Den innebär att "pinnade" produkter bevakas och så fort en prisförändring sker på en utvald produkt får användaren information om det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar