måndag 12 augusti 2013

Surfplattan har förändrat livet:-)

Ett av många intressanta resultat som vi kommer att presentera under hösten tillsammans med Kairos Future handlar om hur svenska konsumenter använder sin surfplatta i samband med köpbeslut och köp. 

För den används och enligt rapporter från IDC ökar försäljningen av surfplattor markant jämfört med datorer (bärbara och stationära). Och det är fascinerande hur och varför den används så mycket som den gör!


Det finns faktiskt människor som påstår att Ipaden har förändrat hela deras sätt att leva:-) Här kommer några aktiviteter som läsplattan används till:

Läsa, skriva, blogga, rita, planera, ta bilder, redigera, nätverka, maila, låna e-böcker, spela spel, spela in ljud, titta på film, strömma till tv.n, köpa, sälja, kolla, jämföra, läsa e-tidningar, boka, ta reda på, fixa, dona, leka, undersöka, lyssna på musik, kontakta, Skypa...

Kanske något att jämföra med om man läser nedanstående:


Tack Lena Hammarstrand för bilden:-)


VAR man använder sin läsplatta är inte riktigt så tydligt. Den känns fortfarande lite klumpig att bära med sig, även om en del hellre tar med sig plattan än laptopen när man ska resa. I Sverige är det relativt sällan man ser någon som går omkring med sin laptop i butiker eller på stan. Där är fortfarande mobilen bekvämare. Men att mobila verktyg har fått en plats i svenskarnas hjärta är säkert. Nu väntar vi bara på att handeln ska agera och börja anpassa sin butikskommunikation, sina IT-lösningar och sina miljöer så att konsumenterna får ännu större användning, nytta och glädje av den mobila teknologin. Och just i butiken så kanske en smart lösning kan vara att man erbjuder sina smartphoneskunder större displayer lite varstans - så att även vi med åldersrelaterade synproblem kan se...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar