torsdag 1 augusti 2013

Betala i butiken

Dagens blogg kommer efter ett tips från Anna Bengelsdorff på Ellos:

Det går fort nu. Utvecklingen när det gäller hybridformer av vad en del fortfarande kallar e-handel och fysisk handel. Shoppinglistorna som finns i oändliga varianter och som kan laddas ner som en app i mobilen börjar få lite andra funktioner. Och kopplas också till affärssystemen. Idag kan du på många platser i USA handla i din mobil, via t.ex. en shoppinglista, skicka din beställning och sedan svänga förbi butiken, betala direkt i kassan och få dina varor färdigpackade i en kasse. 

Men stopp ett tag...betala i butiken? Är det inte enklare för kunden att betala i samband med att ordern skickas? Svaret är att en del kunder fortfarande gillar kontanter bäst, kanske inte har något kort eller tycker det är riskabelt att betala elektroniskt. I vart fall ser det ut så i USA. Läs mer om näthandel för alla och "Pay-In-Store" här.
Som ni säkert vet pratas det en del om e-handelns lönsamhet just nu. Många stora aktörer menar att e-handeln har svårt att bli riktigt lönsam -  trots att man har relativt hög omsättning. Ett sådant exempel är Jula som för något år sedan tog beslutet att lägga ner e-handeln till förmån för butiker. Fenomenet med "Pay-In-Store" väcker en del tankar om framtidens e-handel som kanske inte blir renodlat det ena eller det andra - utan en hybrid - precis som dagligvaruhandelns olika matkassar är idag. Och om Kmart lyckas få lönsamhet i en bra nätsajt och ett etablerat butiksnät så borde fler snegla på dem. Framtiden får utvisa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar