måndag 24 juni 2013

Girrrlpower - på Milook of Sweden

Den här eftermiddagen har vi på SIIR bekantat oss mer med en nykomling i handels- och modevärlden - Milook of Sweden. Vi bloggade om det här företaget för några månader sedan och såg då fram mot att deras webbutik skulle komma igång. Och nu har det hänt. Konceptet bygger på att erbjuda den kvinnliga kunden en helhetsgarderob med plagg som garanterat håller länge. Tjejerna som ligger bakom företaget (Lilian och Erica samt Jeanette) delar också med sig av sin mångåriga erfarenhet av mode och tipsar sina kunder om hur man kombinerar plagg, vilka basplagg som bör ingå i en smart garderob och tipsar om andra saker än bara den yttre skönheten. För Milook menar att skönhet kommer inifrån. 


- Vilken klyscha kanske många tänker. Men jag är helsåld på deras affärsidé och är övertygad om att de här tjejerna menar allvar. Det talar både deras långa erfarenhet och attityd för. För även om mode är färskvara, så kanske vi inte bara ska köpa och köpa. Vi som konsumenter måste vara smartare än så, men då behöver vi också lite råd och hjälp när vi fattar våra köpbeslut. Boråsbloggarna  skrev en del om Milook i februari. Läs gärna vad de tyckte. 


 
Hempartyförsäljning - IRL

Under hösten kommer Milook att delta i SIIR.s verksamhet i handelslabbet och ni som besöker oss (eller deltar som konsumenter i olika studier) kommer att se mer av företaget och deras produkter. Utmaningen för företaget är bl.a. att utveckla sin webbutik så att den kommunicerar samma känsla som kunderna får när de möter Milooks stylister IRL. I sommar blir det en hel del tankar och funderingar kring hur modekunder beter sig på webben, vilka typer av känslor olika interaktiva verktyg väcker och vilka funktioner som kan väcka engagemang och ge en korrekt upplevelse av de produkter som erbjuds. I september plockar vi upp Milooks produkter i handelslabbet och sedan kan vi köra igång en av våra första piloter!

Ifall du får lite tid över - besök gärna deras webbutik och återkom gärna till undertecknad med spontana kommentarer om den befintliga butiksmiljön. Vad förmedlar webbutiken för känsla? 
En annan uppgift du gärna kan fundera på och återkoppla till oss på SIIR är följande generella frågeställningar:
Vad är viktigast i en webbutik med dammode? 
Vilka interaktiva funktioner gör att du känner inspiration och glädje?
Vad gör att du kan tänka dig att handla mode i en webbutik?
Vad gör att du INTE kan tänka dig att handla mode i en webbutik?
Lilian Arturén och Erica Berg Levin


//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar