torsdag 30 maj 2013

Svensk Distanshandel mot nya mål

Transformeringen av handelslandskapet är tydlig. Det har jag tjatat om ganska länge nu. Och nu börjar fler och fler se den pågående förändringen. Bland annat att gränserna mellan vad som är e-handel och fysisk handel börjar suddas ut.

Svenska Postorderföreningen bytte för ganska många år sedan namn till Svensk Distanshandel. Det har länge varit en branschförening främst för e-handelsföretag men nu börjar fler mer traditionella retailers ansluta sig. Vilket är fantasiskt kul! Och samtidigt undrar man också hur länge föreningen kommer att behålla sitt namn??
Gunnar Ryman avtackas av Mikael Rosendahl

Ikväll avtackades Gunnar Ryman för lång och trogen tjänst som SDH.s styrelseordförande. Det kändes både lite vemodigt och samtidigt spännande. För Gunnar har gjort ett enastående arbete och kommer att saknas av många. Å andra sidan blir det intressant med den nya ordföranden, Freddy Sobin. Veckans affärer beskrev för ett tag sedan Freddy så här: 

E-handelsentreprenör som startade tretti.se, sålde och gick till haléns. där
har han lyckats förvandla det traditionella tråkvarumärket till Sveriges bästa modeboutique på nätet. I år fick han ansvaret för hela koncernen.


Vi som följer den digitala handelsutvecklingen ser med spänning fram mot vad som komma skall:-) Och runt middagsbordet fördes intressanta diskussioner, bland annat om hur Zalando ser på den svenska marknaden, utmaningarna för relativt nystartade företag och hur vi tror att framtidens köpbeteende kommer att se ut. Det går också att konstatera att förändringen är tydlig när det gäller vilka medlemmar som SDH idag attraherar. I medlemsregistret hittar vi klassiska företag som Ellos och Halens, men även nya inslag som Svenskt Tenn, Middagsfrid och Lindex.

Tack SDH och Jonas Ogvall för ett kanontrevligt arrangemang på Operaterassen!

//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar