torsdag 23 maj 2013

Pengar, forskning och EU


Ser fram mot en spännande dragning om Horizon 2020 direkt från hjärtat i Bryssel. För er som inte är helt invigda i EU:S strategiska forskningssatsningar så är programmet en viktig satsning där flera aktörer står på tå just nu eftersom att det kommer bli många forskningsgrupperingar som vill bidra till kunskapen om det framtida Europa. Ur väldigt många perspektiv... Imorgon deltar jag i en exklusiv dragning om satsningen riktat mot detaljhandelsfältet. Såååå spännande!!!!

För de som är intresserade av detaljhandel kan det vara bra att känna till att vi förväntar oss svar på några specifika frågor. Har vi tur får vi svar och de av er som är nyfikna på svaren - hör av er till mig. På fråge-agendan står bl.a. följande:


  • Vad är det som skiljer Horizon 2020 från tidigare EU-satsningar på forskning och innovation?
  • Hur resonerar man inom programmet när det gäller tjänsteinnovationer? Är de lika viktiga som det mer traditionella innovationsbegreppet? 
  • Vilken prioritering kommer man att ge för forskning om detaljhandel och logistik?
  • Tar man särskild hänsyn till, och finns det särskilda medel för, att stödja forskning som handlar om små och medelstora företag?  Många frågor...förhoppningsvis också svar och klargöranden...

Här får ni också en presentation av Horizon 2020

//Malin från ett somrigt fast regnigt Bryssel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar