lördag 11 maj 2013

Klarna och Ehandelsstaden Borås

I slutet av februari bloggade vi om entreprenörer, affärssinne, logistikkunskap och e-handelskompetens i Sjuhärad och Borås. Då kunde vi inte avslöja vad som troligen var på gång, men nu är det ju offentligt så då är det lika bra att ösa på... Initiativet till Ehandelsstaden Borås har tagits. 


Tre grabbar (Mikael Fredriksson, Peter Olsson och Klas Ekdahl) ligger bakom idén och föreningsbildandet. Syftet är bl.a. att inspirera unga entreprenörer att skapa nya e-handelsföretag och jag kan misstänka att föreningsbildarna till Ehandelsstaden Borås betraktar en viss Jarno Vanhatapio som ett lyckat exempel - både ung, kaxig, nyfiken och orädd. Eller varför inte alla de entreprenörer som startar nytt, som har det där drivet som andas "Olle Blomqvist" (nyfikenhet, energi, påhittighet, laganda och att drivas av glädje)

För fler och fler konsumenter väljer att ibland handla på nätet. Det har t.o.m. blivit så vanligt så att de flesta av oss inte längre tycker att kanalvalet är viktigt. Vi handlar - punkt. Vilken kanal vi väljer beror på olika faktorer. Helt naturligt. 

 


Vi kommer med nyfikenhet att följa initiativet med Ehandelsstaden Borås och hoppas att det händer massor med spännande saker kring föreningen. För som vanligt så gör vi lite annorlunda i Borås. Vi samlar inte ihop en massa pengar, eller lobbar politiskt - vi bara gör....och hoppas att det som görs blir riktigt riktigt bra... Och det börjar bra, för snart äger det första evenemanget rum. Den 27 maj kommer Sebastian Siemiatkowski, grundare och VD på Klarna, till Borås och berättar om Klarna, hur affärsidén uppstod m.m. Här kan man anmäla sig. 

Jag tänker i alla fall inte missa den föreläsningen:)
//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar