lördag 25 maj 2013

Checka in - med hjälp av ditt ansikte

Att ha ungdomar i huset har sina fördelar. I vart fall om man forskar om handel och digitala kundmöten:) Så jag försöker hänga med i det som man snackar om (och gör) t.ex. Pinterest, Instagram, Tumblr osv. För några dagar sedan blev jag upplyst om att det finns långtgående tester där man kan checkas in i en butik (en restaurang, en bar) med hjälp av en kamera som scannar ditt ansikte och kopplar till din FB-profil.  


Det är det amerikanska företaget Redpepper (Atlanta och Nashville) med den spännande arbetsbeskrivningen "Ad Agency by day. Invention lab by night" som testar de här verktygen. Om det fungerar, så kan man se många möjligheter att erbjuda kundvärde - på individnivå. Tänk själva om vi med hjälp av en kamera kan identifiera varje kund som kommer in i en butik och kommunicera med varje kund - här och nu!! Samtidigt ganska skrämmande...vi blir mer och mer "övervakade" och mycket av det vi gör på Internet registreras någonstans, någon analyserar våra beteenden och säljer kanske den informationen vidare.  

Här är en kort filmsnutt om testet. Avgör själva om ni tror det här kommer att användas i framtiden. Hör gärna av er om vad ni tycker - bra eller dåligt, eller kanske både och?

Tack Sofia för tipset!

//Malin 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar