måndag 29 april 2013

Häftigt att jobba på ICA

En akademiker som undertecknad borde väl tycka att sina barn borde satsa på en universitetsutbildning. Men antingen är jag udda eller så ser jag något som inte andra ser. Nämligen en framtid i handelsyrket. Och jag uppmuntrar min 20-åriga dotter att stanna kvar ett tag till på ICA. För det är inte alls ett okvalificerat jobb. Det erbjuder många möjligheter för en initiativrik och kreativ människa. Och det kräver kompetens, förmåga och kunskap. I ett digitalt samhälle av idag är också framtiden lovande för unga inom handeln. För det är de som verkligen förstår det här med att ha nätet på fickan och hur morgondagens kunder kommer att bete sig. 

Och i ett handelslandskap under förändring är det de unga anställda som står för idéer, energi och förmåga att skapa nya värdepaket och erbjudanden som den allt mer kräsna konsumenten gillar. För även om vi vet att svenska livsmedelskunder fortfarande är relativt prisstyrda börjar de efterfråga andra typer av värden. Upplevelsebegäret finns även när det gäller vardagliga inköp som livsmedel.

Paprikaklubbens evenemang på Stadsparksbadet i Borås


Och det är klart att man ska läsa på universitet - men det är inte så bråttom med det tycker jag. För det är häftigt att jobba i handeln...och jag har märkt en fantastisk utveckling hos min dotter. Från att ha ogillat ekonomi pratar hon allt oftare om affärsidéer, har förslag på hur butiken ska bli bättre på inköp, planering och inte minst - hur sortimentet kan utvecklas för att bättre passa en mer kräsen kund av idag. Och naturligtvis - hur bilder och Instagram borde kunna användas smartare för kommunikation till större målgrupper. Hon har nyligen startat ett flöde med rubriken Motivation i vardagen och har snabbt fått närmare 2500 följare. För vår blogg tog det väsentligt mycket längre tid att få många följare och vi har ändå inte riktigt så många följare...

//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar