onsdag 27 februari 2013

E-handelsstaden BoråsI Borås och Sjuhärad har vi lärt oss göra affärer på ett annorlunda sätt, och oftast lite bättre än konkurrenterna. E-handelsbranschen är kanske det område där Sjuhäradsbygden blivit allra skickligast. I måndags var jag och en kollega i Stockholm och träffade logistikexperter på Posten. Då känns det tryggt att vara Boråsare, särskilt när man pratar e-handel och inser att det finns så mycket kunskap och skicklighet här hemma. För även om mycket kunskap kommer från hårt arbete som forskare så är det ändå med hjälp av duktigt företagsfolk som sådan kunskap har kunnat tas fram. Och vi ska verkligen ta vara på alla dessa duktiga entreprenörer och affärsmänniskor som finns i regionen. Borås är i själen en riktig e-handelsstad!!


Idag kan vi stolt visa upp företag som Ellos, Jotex, Josefsons, Haléns, Nelly.com, Bubbleroom och NetonNet. Borås har också attraherat nya företag som väljer att utveckla sin e-handel, t.ex. Staples Sverige.Malin//med en släng av Borås-patriotism, så den sista bilden kan jag bara inte motstå...

2 kommentarer:

  1. Vill även slå ett slag för DB Schenker Privpak, med huvudkontor i Borås, som i drygt 20 år varit med som näst största leverantör i Sverige av paketen till kunderna. Först med butiker som ombud, först med sms-avier och först med Blocketpaketet för privatpersoner, med mera. :-)

    Magnus
    DB Schenker Privpak

    SvaraRadera