onsdag 9 januari 2013

Inspirerande

Så var man tillbaka i vardagslunken igen. Och visst är det ganska skönt att få tillbaka rutiner, särskilt om man brinner för sitt arbete och det man gör. Häromdagen hade jag ett inspirerande lunchmöte med en superduktig kvinna på ett större e-handelsföretag. Hon fullständigt sprudlade av energi och idéer om hur man borde göra för att bli ännu bättre på att vårda sina kunder, förstå vad de egentligen vill ha och se till att leverera mer än vad de förväntar sig. Sådant blir man glad av!

Jag fick ett lästips av henne som jag tänkte delge er bloggläsare också. Kan vara bra att ha med sig så här i början av ett nytt år:
 
Låt inte lågkonjunktur och finanskriser tynga din verksamhet. Här är fem tips som kan ge en bra start på året.

1. Kliv fram även i dåliga tider
Det är lätt att bli försiktig och återhålllsam när ekonomin går på kryckor. Men även i de sämsta ekonomiska tider kan verksamheter frodas, enligt marknadskonsulten Mark Stevens. Hans råd är att investera i potentiella nya marknader och i marknadsföring samt att testa nya sätt att nå nya kunder. Var inte rädd för att sätta målen högt.

2. Ta vara på medarbetarnas idéer
Enligt ledarskapskonsulten Ken Blanchard kan många idéer hämtas från personalen. Som exempel nämner han en anställd på Southwest Airlines vars idé ledde till tjänsten Business select där passagerare kan betala extra för olika förmåner på flygplanen. Resultatet blev att företaget ökade omsättningen med flera miljoner kronor.

3. Tillför nya värden
Att kriga med pris är inte allt. Detaljister kan i stället fokusera mer på att tillföra värden som bättre service, bekvämlighet och att det är fräsch och rent i butiken. Just kundmöten och bra service är fortfarande till stor del eftersatta konkurrensmedel i handeln.

4. Trimma kundupplevelsen
Testa att vara kund i din egen verksamhet. Är det trevligt att komma in i butiken? Ser exponeringarna lockande ut? Hur blir du bemött? Slarv med detaljerna kan avskräcka kunder mer än man tror.

5. Testa sådant som du tenderar att undvika
Under flera år trodde Mark Stevens (se ovan) att radioreklam var en dålig kanal för att marknadsföra den egna firman. För några år sedan lät han sig övertalas att testa en kampanj. Resultatet blev så bra att han har numera investerar miljonbelopp på radioreklam. Mark Stevens råd är att utmana din egen uppfattning om att saker inte kan göras på något annat sätt.
(Källa: Market,
13-01-08 

http://www.market.se/Images/Market/icons/market_plus_small.png )

Tack Anna för tipset//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar