lördag 22 december 2012

Snart är 2012 slutFör att bara ha funnits i ett år har det hänt fantastiskt mycket med SIIR. Jag tänkte avsluta året med en kort redogörelse av SIIRs verksamhet 2012. Det är omöjligt att ta med allt i ett bloggformat, så jag väljer ut godbitarna.  Passar samtidigt på att önska alla, och särskilt våra många bloggläsare, en god jul och ett riktigt gott nytt år!

Här kommer lite av det som gjorts inom ramen för SIIR år 2012:

 • Organisationsuppbyggnad med en strategigrupp, ett vetenskapligt råd, en referensgrupp från näringslivet och ett antal personliga rådgivare.
 • Medverkan vid ett flertal seminarier och föreläsningar för företag. Årets höjdpunkt var seminariet ”Framtidens handel” den 14 november samt deltagandet på Distanshandelsdagen den 15 november.
 • Ett antal forskningsprojekt (7 stycken) har bedrivits under året. Somliga projekt har varit uppdragsfinansierade, andra har finansierats via ansökningar.
 • SIIR har gjort flera forskningsansökningar och under året bl.a. beviljats följande projekt: Studiebesök för internationellt nätverkande (Sjuhärads kommunalförbund), Samverkansprojekt med Marketplace Borås, Forskningslaboratorium (Sjuhärads kommunalförbund), Framtidens e-handel (Sweden Logistics).  
 • Utvecklat en samverkansmodell med Swedbank Sjuhärad i syfte att fånga upp relevanta forskningsfrågor från handelsföretag.
 • Knutit flera forskare till SIIR i olika projekt samt gjort flera ansökningar tillsammans med nytillkommande forskare. Självklart hoppas vi att några av dessa ansökningar kommer att beviljas. Besked kommer under 2013.
 • Besökt UK och Oxford Institute of Retail Management. 
 • Deltagit med flera konferenspapper på Nordic Retail and Wholesale Conference i Lund.
 • En publicerad vetenskaplig artikel i The Nordic Textile Journal (Dag Ericsson och Malin Sundström).
 • Malin Sundström har fått ett uppdrag för EU-kommissionen – Research and Innovation, Expert Group on Retail Sector Innovation och kommer att arbeta med uppdraget under 2013.
 • Uppmärksammats i media och press på olika sätt. Här är några exempel: Radio Västernorrland, Radio Sjuhärad, TV4 , Borås Tidning, Pressmeddelande och självklart, vår välbesökta blogg. 

Jag vill tacka alla i strategigruppen för arbete och engagemang som är nedlagt. Tankarna går också till referensgruppens deltagare som hjälpt oss på olika sätt och tack till våra personliga rådgivare som ställer upp när vi behöver. Det vetenskapliga rådet och arbetsutskottet har varit värdefulla. Självklart ska också världens bästa prefekt ha ett särskilt tack - Mikael Löfström! Och alla kollegor och medarbetare som bidrar i arbetet, antingen som projektledare, vetenskapliga ledare eller projektdeltagare - tack för året som gått!!

Två kära medarbetare har nästan arbetat för mycket med verksamheten och sett till att det varit fullt ös på SIIR det här året. Tack Camilla Carlsson och Gunnar Hellsten för att ni är så engagerade i arbetet. Jag ser fram mot nästa termin och hoppas att den blir lika späckad med aktiviteterGunnar Hellsten, SIIR, mannen som ser till att saker och ting händer

Camilla Carlsson, SIIR, världens mest effektiva administratör och allt-i-allo
Strax efter jul reser undertecknad till varmare breddgrader. Tar med mig en eller annan forskningsartikel som måste läsas, men ska i huvudsak ligga i en solstol, dricka något gott och unna mig att bara studera konsumenter och köpbeteende:-)

//Malin Sundström 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar