torsdag 6 december 2012

Framtidsforskning

Att prata mycket om vad man gör är bra! Det hjälper till i tankeprocessen och inte sällan upptäcker man att det bidrar till att göra det man gör ännu bättre. Eller som min mamma brukar uttrycka det på ett lite hårdare sätt: det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta! 

Vi kan konstatera att det i SIIRs verksamhet och plan ofta nämns några nyckelbegrepp:
framtid, innovation och konsumentinsikt. 

Det verkar som att dessa delar börjar sätta sig men att vi behöver utveckla vad vi menar och hur vi förhåller oss till begreppen. Det här får bli en utmaning inför våren och kanske något som jag också skulle våga blogga om då och då...


Idag har jag också insett att bloggläsarna blir fler och fler, men att vi också börjat få internationella läsare. Blev uppmärksammad av en brittisk kollega idag att en del svenska bloggtexter får en lustig översättning när texten översätts via Google Translate... Fast å andra sidan, jag kanske får bjuda på det...än så länge känns det hedrande att bloggen retailingresearch.Blogspot.Com är såpass intressant så att brittiska kollegor följer den, trots att den är skriven på svenska! (Please let me know Jonathan, if I could interest you in a language course in Swedish:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar