tisdag 13 november 2012

Jonathan Reynolds besöker Borås

Idag och imorgon är vi på SIIR och Högskolan i Borås extra glada eftersom vi har nöjet att ha professor Jonathan Reynolds på besök. Jonathan är föreståndare för Oxford Institute of Retail Management och en meriterad handelsforskare med särskilt intresse för innovation, teknologi och strukturomvandling. Under dagen har vi haft intressanta samtal om de utmaningar som finns för handelsfältet, dels vad gäller forskning men också frågor som handlar om hur universiteten kan bidra med kompetens och utbildning för praktiker. Och Jonathan bör veta vad han pratar om eftersom han har lång erfarenhet av att bygga upp MBA-program som är väldigt eftertraktade bland både engelska och internationella företag.

Jonathan Reynolds in a discussion with the rector of the University, Björn Brorström//


Imorgon kommer SIIR tillsammans med F:3 att arrangera seminariet "The Future of Retailing" där professor Reynolds kommer att ge sin vision av framtidens handel utifrån ett innovationsperspektiv där teknologi kommer att spela en avgörande roll. Avgörande för både  handelsformat, butiksstrategier och tjänsteutveckling.  Seminariet imorgon är fullsatt och vi ser fram mot en spännande dag. 

Vi har också nöjet att ha med oss Arne B Andersson från PostNord som kommer att ge oss en förhandsvisning av E-barometerns tredje kvartalsrapport. En liten tjuvkik på Arnes presentationsmaterial gör att jag också vågar hoppas på en del tankar om social shopping och så kallad "big data"

Men låt oss inte gå händelserna i förväg - imorgon får vi som deltar på seminariet ta del av dessa båda experters kunskaper!

Låt mig avsluta den här kvällsbloggen med dagens roligaste vits:
"Do you know what the difference is between an extrovert man from Finland compared to an introvert?
- The introvert man is looking at his shoes when talking to you. The extrovert man is looking at your shoes when talking to you..."  

Väl mött imorgon//Malin  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar