tisdag 27 november 2012

Digitala marknader och e-handel - framtidens innovatörer?Att e-handeln har vuxit i betydelse för den svenska ekonomin tror jag nog att de flesta är överens om. En växande e-handel med excellenta svenska företag kan mycket väl bli en avgörande konkurrenskraft på en europeisk marknad. Vi ser också en tydlig utveckling vad gäller e-handelsföretagens förmåga att lägga till extra värde till sitt erbjudande med hjälp av olika typer av tjänster. 
Att ”kundifiera” sitt erbjudande så det passar varje konsument/kund är inte längre en utopi, utan i högsta grad möjligt. Företag har blivit allt skickligare på att bjuda in sina kunder som ”medskapare” av produkten. Du kan designa din egen tröja, din egen skjorta, dina egna kängor, din egen cykel, ja – det finns väldigt många olika produkter som idag kan tillverkas i samverkan mellan företag och konsument. Vi ser också allt oftare att e-handelsföretagen är de som tar täten när det gäller produktivitet och kostnadsmedvetenhet. Det finns en stor medvetenhet i att problemet med returer måste hanteras och att en bra returhanteringsstrategi och målsättning är att inte ha några returer överhuvudtaget – kunden ska helt enkelt inte kunna göra en felbeställning! 

//Malin

2 kommentarer:

  1. En annan digital marknad som nog bara växer är väl 50lappen.se och liknande sidor.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset om den sidan Klas. Supersoännande att det nu börjar säljas tjänster på samma sätt som vi har Blocket.se för prylar. //Malin

    SvaraRadera