onsdag 10 oktober 2012

Nelly.com

Igår kom då äntligen höstterminens "samarbetsföretag" till Handelshögskolans grundkurs i marknadsföring - Nelly.com, personifierad i Peter Lindholm. Lite extra kul känns det allt att Peter Lindholm lämnade just Handelshögskolan för lite drygt 3 år och idag har, vad många nog skulle säga, drömjobb på Nelly - Head of Marketing & Sales.


Under drygt en timme fick studenterna lyssna till hur Nelly.com tänker och resonerar kring att sälja på nätet, jämfört med hur det är att sälja i fysiska butiker. Utgångspunkten var kundens köpprocess på nätet, som enligt Peter, i mångt och mycket påminner om samma process som i en fysisk butik. Fast några skillnader finns det allt och det var särskilt dessa skillnader som lyftes fram och diskuterades.

Peter fick en hel del kloka frågor från vetgiriga studenter och det märktes att alla som var där var ordentligt pålästa. Och som Peter uttryckte det: "De verkade ju vara väldigt insatta, så nästa gång får jag nog försöka höja nivån ännu ett snäpp!".

Tack Peter för en bra första föreläsning!

//Malin, kursansvarig :-) 

1 kommentar:

  1. Business Intelligence Analyst
    SQIAR (http://www.sqiar.com/services/bi-strategy/) is a leading Business Intelligence company.Sqiar Provide business intelligence Services Which help the company to present Information in Meaningful form.

    SvaraRadera