lördag 18 augusti 2012

Sweden Logistics

I veckan hade vi första styrelsemötet med Sweden Logistics efter sommar och semesteruppehåll. Bland annat diskuterade vi höstens planerade pilotstudier om "Framtidens e-handel". Vi beslutade att i första steget utveckla samtalen med de företag som redan kontaktats och göra analyser av befintlig kunddata bland några väl valda e-handelsföretag. Resurser finns så nu återstår den delikata uppgiften att hitta forskare som vill delta i arbetet.

Vi bestämde också att kontakta Linköpings universitet och Mats Abrahamsson som tidigare i år beviljats Vinnova-medel för att ta fram en strategisk forsknings- och innovationsagenda för svensk logistikforskning. Arbetet skall ske i nära samarbete mellan de ledande akademiska forskningsmiljöerna, näringslivet, branschorganisationer och myndigheter, och där borde Sweden Logistics vara en potentiell samarbetspartner.

På Distanshandelsdagen i november kommer Sweden Logistics att ha en monter tillsammans med Swedish Institute for Innovative Retailing (SIIR). Styrelsemötet avslutades med en intressant förevisning av produktion och logistikhantering på Ericsson AB.

Bild: Google bildsök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar