fredag 31 augusti 2012

Oxford Institute of Retail Management

Nu har vi äntligen varit och besökt Oxford Institute of Retail Management och det blev ett mycket bra besök. Professor Jonathan Reynolds hade förberett besöket väl och presenterade sin verksamhet på ett föredömligt sätt. På många sätt kändes det som att vi delar ungefär samma problematik vad gäller detaljhandelsfältet och den forskning som bedrivs men också väldigt många spännande utmaningar och gemensamma intressen.

Foto: M Sundström


Det var särskilt intressant att höra om deras verksamhetsidé som i mångt och mycket liknar det som görs vid Stirling University - nämligen att erbjuda MBA till praktiker och genom en sådan utbildningsform kunna delfinansiera en del av den forskning som bedrivs. Vi förstod också ganska snabbt att vårt besök var  välkommet med tanke på att de söker efter en samarbetspartner i Sverige. Jonathan avslöjade att de samarbetar mycket både med Norge (BI) och Finland (Tampere) men att Sverige var en vit fläck på nätverkskartan för deras del. När vi dessutom förstod att flera av deras pågående forskningsprojekt hade inriktning mot supply chain kunde vår professor Dag Ericsson nästan inte sitta still på stolen :-)

Vi lärde oss en hel del av besöket och kunde med stor glädje konstatera att Jonathan Reynolds gärna kommer till Högskolan i Borås och besöker oss i höst. Han kommer då att delta i ett seminarium som vi kommer att kalla "The Future of Retail". Förutom ett seminarium kommer vi också att fortsätta diskussionerna om samverkan.Det finns all anledning att återkomma till professor Reynolds och vi ser verkligen fram mot hans besök till Sverige.

Foto: M Sundström


//M


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar