måndag 25 juni 2012

Forum för hållbart mode

Äntligen börjar det hända saker när det gäller hållbarhet och mode - saker som även en helt vanlig svensk modekonsument kommer att få se effekter av!

H&M, Lindex, Boomerang, Haglöfs, Klättermusen, Fjällräven och Filippa K är några av de modeföretag som har gått samman i ett nystartat forum för hållbart mode för att tackla de miljömässiga utmaningar som finns i modebranschen med stor åtgång av vatten, kemikalieanvändning, tuffa arbetsvillkor och ett växande sopberg. Läs mer på dagenshandel.se om satsningen!

Självklart återstår hur mycket arbete som helst, men det är ändå glädjande att de lite större aktörerna nu tar gemensamma krafttag i form av ett forum.

Du som vanlig modekonsument kan också dra ditt strå till stacken. Det behöver inte var fel att tycka om kläder och mode, men vi kan bli mycket smartare som konsumenter. De gamla kläderna vi har i garderoben kan få nytt liv, vi kan sy om, vi kan tillvarata detaljer på plagg som faktiskt gjort sitt, ge bort, skänka till välgörenhet, ja, listan kan göras lång på allt som vi faktiskt kan göra med sådant vi redan köpt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar