fredag 25 maj 2012

Ett inspirerande uppdrag med Ellos

Precis hemma från ett lite ovanligt och mycket inspirerande uppdrag för Redcats-koncernen: SIIR deltog i juryn som bedömde ett antal arbeten i koncernens internutbildning Speed e-store. Uppdraget för de tävlande var att på en mycket begränsad tid ta fram en e-handelside. Uppdraget omfattade flera delar som: Kundfokus & positionering, försälningspotential, lönsamhetsanalys, innovation, konkurrensfördelar, genomförande och kreativitet. Ganska mycket va? Och föreställ er sedan att det här ska presenteras inför en jury där VD sitter med...hade nog tom fått undertecknad att bli lite nervös.


Men deltagarna var fantastiskt coola och presenterade många goda idéer. En del av förslagen kan säkert också genomföras med lite modifieringar. Här ser ni VD Eric Dubois som presenterar vinnaren!


Det som var särskilt glädjande ur forskarsynvinkel var att det mycket tydligt märks att e-handeln genomgår en transformation. Kundfokus verkar vara en variabel som faktiskt tas på allvar, integrationen av marknadstänk med logistik är slående och värdet av consumer insights hanteras på allvar i företagsvärlden. Tror det blir en mycket spännande utveckling av e-handelsfäktet som vi kommer att få se framöver.Malin Sundström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar