onsdag 18 april 2012

Anders Halvarsson på Connect Väst frukostseminarium

Onsdag 18 april 2012
I Borås finns arvet efter en framgångsrik postorderhandel som idag visar sig i unga och innovationsrika e-handelsföretag. Entreprenörsanda och logistiklösningar är några av framgångsfaktorerna för den nya distanshandeln. Så inleddes dagens frukostmöte arrangerat av Connect Väst då publiken fick lyssna på f.d. VD och ägare till NetOnNet. Anders är en viktig resursperson för SIIR och bidrar på flera sätt till verksamheten.
Idag fick publiken lyssna på Anders egen berättelse om sin resa från småländska Gislaved och butiksanställd till att vara börs VD och grundare till Sveriges första Internetbaserade butik för hemelektronik.
Publiken fick många kloka råd från Anders som bl.a. menade att ett framgångsrikt handelsföretag kan skapas om ägaren verkligen känner passion och glädje för det som görs. Försäljningssiffror är en annan faktor och Anders menade att många handelsföretag glömmer bort att kunskapen om vad som driver försäljning är det mest centrala i all verksamhet. Det är också därför som Anders är så engagerad i SIIR eftersom han ser potentialen i att satsa på forskning om handel.

Konkreta råd till nystartade distanshandelsföretag var bl.a. att säkerställa ett rätt sortiment, erbjuda snabbare och bättre leveranser, våga göra rätt saker, inte titta så hemskt mycket på vad andra gör samt hålla fast vid en väl genomtänkt strategi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar